Mitä on Ayurveda?

Ayurveda  (ayus = elämä, veda = tieto) on ajaton, holistinen terveysjärjestelmä ja lääketiede, jonka juuret ovat n. 5000 vuoden takana Intian niemimaalla. Ayurvedan periaatteissa ihminen koostuu keho, mieli ja henki/energia/sielu kokonaisuudesta ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tavoitteena on elää pitkä elämä mahdollisimman terveenä, kokonaisvaltaisesti.

Ayurveda tarjoaa meille yksilöllisiä sekä globaaleja keinoja, joiden avulla opimme tuntemaan itsemme paremmin ja pystymme selkeämmin tekemään valintoja elämän eri osa-alueilta. Mitkä asiat sopivat meille parhaiten ja pitävät meidät terveinä, hyvinvoivina, inspiroituneina sekä onnellisina.

Ayurvedan tavoitteena on elää pitkä elämä mahdollisimman terveenä, kokonaisvaltaisesti. Ayurveda tarjoaa meille keinoja, joiden avulla opimme tuntemaan itsemme paremmin ja pystymme tekemään valintoja elämän eri osa-alueilla.

Terveysjärjestelmä

Ayurveda tarjoaa ajatuksia, keinoja ja työvälineitä ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia yksilöllisesti, oman keho- ja ihotyypin (vata, pitta, kapha) tasapainon sekä oman tämänhetkisen mielentilan (sattva, rajas, tamas) tarpeiden mukaisesti.

Minkälainen ruoka, juoma, liikunta, uni, elämäntapa, kotiapteekki tai itsehoitokeinot esim. hygienian, hieronnan ja hoitojen kohdalla sinulle sopivat? Tai mitkä harrastukset, stressin purkutavat, hoitolahoidot, sosiaalinen elämä, ammatti ym. ovat sinulle parhaiten sopivia, jotta pysytkin terveenä myös pitkällä tähtäimellä.

Jos tunnet, että et ole aivan parhaassa mahdollisessa terässä, voit Ayurvedan keinoin palauttaa kehon, ihon ja mielen (ajatukset ja tunteet) tasapainon.

Lääketiede

Ayurveda-lääkärit hoitavat sinua silloin, kun epätasapainotilat ovat edenneet jo sairauksien tasolle. Heillä on tällöin käytössään Ayurvedan kahdeksan eri lääketieteen haaran keinot mm. psykologia.

Lääketieteen menetelmiä ovat esimerkiksi erilaiset hoidot, Panchakarma-menetelmä, yrtti- ja rasasatra-valmisteet, öljyt, yrttijauheet, ghee, elämäntapaohjeet sekä tietenkin myös kaikki terveysjärjestelmäpuolen keinot.

Ayurvediset palvelumme

Ayurvedan tavoitteena on elää pitkä elämä mahdollisimman terveenä, kokonaisvaltaisesti. Ayurveda tarjoaa meille keinoja, joiden avulla opimme tuntemaan itsemme paremmin ja pystymme tekemään valintoja elämän eri osa-alueilla.Konsultaatiot, valmennukset, hoidot ja kokemukset sekä työpajat, erilaiset koulutukset sekä ryhmämatkat Suomessa ja Intiassa

Ayurvedaa sinulle

 

 

Ayurvedan tavoitteena on elää pitkä elämä mahdollisimman terveenä, kokonaisvaltaisesti. Ayurveda tarjoaa meille keinoja, joiden avulla opimme tuntemaan itsemme paremmin ja pystymme tekemään valintoja elämän eri osa-alueilla.

Ohjelmaa kokouksiin ja TYHY-päiviin, Ayurvedaa ammatin tueksi, koulutuksia ja ryhmämatkoja

Ayurvedaa yrityksille ja ammattilaisille