Tarinani

Sattva Living & Travels tarjoaa holistista hyvinvointia edistäviä matkoja matkailijoille Suomessa, matkoja yrityksille Intiaan sekä työhyvinvointikonsultaatioita.

Ayurveda ja Intia ovat kulkeneet mukanani jo 20 vuotta ja ovat muuttaneet minua ihmisenä tiedostavammaksi ja laajentaneet elämänkatsomustani merkittävästi. Olin ensimmäisen kerran Intiassa 1999. Aiheena olivat silloin kansainvälisen politiikan ja kehitysmaaproblematiikan opiskelut ja Intia oli meidän opiskelukohde. Nuorena ensimmäinen ammattini oli ihonhoidon ammattilainen, kosmetologi. Tuo tausta auttoi minua näkemään matkallamme myös Ayurvedan, vaikka silloin kiersimmekin vain yliopistoja ja erilaisia vapaaehtoisprojekteja, laajasti eri puolilla Intiaa. 

Tuo oli elämässäni aikaa, jolloin etsin monia asioita. Kuka minä olen? Mistä minä pidän? Mitä haluan tehdä ”isona”? Mikä on tämä maailma, elämä ja onko sillä jokin tarkoitus? Voiko elämää elää paremmassa tasapainossa, onnellisempana ja tietoisemmin? Jos, niin miten se onnistuu?

Kuten huomaat – elin siis todellista identiteettikriisin aikaa!

Sattva Living & Travels tarjoaa holistista hyvinvointia edistäviä matkoja matkailijoille Suomessa, matkoja yrityksille Intiaan sekä työhyvinvointikonsultaatioita. Osa Intian matkoistani johti myös Sathya Sai Baba ashramiin, jossa ihmeissäni katselin ympärilleni ja yritin ymmärtää niin totaalisesti erilaista tapaa elää, ajatella ja uskoa kuin mihin olin omassa arjessani Suomessa tottunut. Kokemuksia, joka ovat avanneet niin silmiä, sydäntä, kehoa kuin mieltäkin.

Jonkin ajan kuluttua totesin mm. että minun ”maailmanparannus” keinoni ei ole kansainvälinen politiikka. Oivalsin ajattelevani että jos haluamme maailman muuttuvan niin muutoksen täytyy lähteä meistä jokaisesta itsestä, omasta muutoksestamme; ajattelussa, toiveissa, puheissa, käytöksessä ja teoissa. Ja ehkä voimme olla inspiroimassa ja mahdollistamassa myös muiden matkaa, kohti yhteistä parempaa tulevaisuutta, globaalisti.

Mutta Ayurvedaan – Ensimmäisen Intian matkani jälkeen Suomessa aloin innoissani etsiä lisätietoa asiasta, Intiasta ostamieni kirjojen lisäksi. Huomasin että silloin 2000-luvun vaihteessa Ayurveda oli vielä todella uusi käsite Suomessa ja sainkin kääntää jatko-opintojen suhteen katseen erilaisille kurssille ulkomaille, Ruotsi, Italia, Alankomaat, USA ja etenkin Intia ja tietenkin kirjat.

Ayurvedan ja muiden Intia kokemusten ja aina matkoilta Suomeen palattuani, molemmin puolisen kulttuurishokin ansiosta, olen löytänyt uusia polkua elämän matkalle. Samoin erinomaisia vastauksia noihin yllä oleviin kysymyksiin sekä runsaasti keinoja saavuttaa parempi tasapaino, tyytyväisyys ja onnellisuus kokonaisvaltaisesti. Elämänkatsomukseni on muuttunut tai oikeastaan löytynyt ja olen myös oppinut näkemään tämän meidän kotimaan, Suomen aivan uusin silmin. Miten hieno maa meillä onkaan monessa asiassa!

Olen myös todennut että tieto ei välttämättä riitä vaikka onkin erinomainen alku. Asioiden käytäntöön vieminen voi olla erittäin haastavaa, monestakin syystä. Olen oppinut olemaan armollinen itselleni ja muille.

”Yritys hyvä kymmenen” sanoo suomalainen sanalasku, elämä on jatkuvaa tasapainoilua. Omien resurssien jakaminen elämän eri asioiden kesken riippuu elämän sen hetkisestä tilanteesta ja arvomaailmasta sekä tietenkin resursseista. Yksi asia on meillä kaikilla yhteistä, 24 tuntia vuorokaudessa, mitä sillä teemme?

Vuosien varrella olen kasvattanut osaamistani myös muiden kuin Ayurveda-koulutusten kautta. Kasvatustieteitä, Etelä-Aasian tutkimusta, Yrittäjän ammattitutkinto, Wellness Pro (hyvinvointimatkailun perustutkinto), Some Pro ( myynnin ammattitutkinto), Tuotekehityksen erikoisammattitutkinto ja lukematon määrä erilaisia kursseja.

Ammatillisesti toimin tänä päivänä kahden yritykseni puitteissa:

Sattva Living & Travels tarjoaa holistista hyvinvointia edistäviä matkoja matkailijoille Suomessa, matkoja yrityksille Intiaan sekä työhyvinvointikonsultaatioita.

Sattva Living & Travels
 • Holistista hyvinvointia edistäviä matkoja Suomessa, kotimaan matkailijoille sekä kansainvälisille asiakkaille
 • Holistista hyvinvointia edistäviä matkoja yrityksille Intiaan, esim. työmatkojen oheen
 • Hyvinvointia edistäviä tilaratkaisuja työpaikoille sekä työhyvinvointi konsultaatioita

Yrityksen Ayurveda-palvelut löytyvät Ayurvedic Choice – markkinointinimen alta, ayurvedicchoice.com. Ayurveda-asioissa työskentelen henkilökohtaisesti Ayurvedisen terveysjärjestelmän puitteissa. Verkostoyhteistyössä löytyvät kuitenkin myös hyvät Ayurveda-lääkärit ja -hoitopaikat, kun kaipaat apua sairauksien hoitoon, Ayurvedisen lääketieteen keinoin.

Good Waves Oy
 • konsultointi- ja koulutuspalveluita yrityksille, matkailun, hyvinvoinnin ja Intia/Ayurveda osaamisalueilla
  • palvelumuotoilu
  • tuotekehitys ja innovaatiot
  • Citybreak ja Johku verkkokauppa opastus ja päivitykset
  • Suomi – Intia yhteydet ja verkostot

Omia tuotteitamme:

 • Take AAA Break         – liikematkustajien palauttavat matkat
 •  RelaxRenewRooms  – työpaikoille ja kotiin
 •  Creative Steps           – inspiroivat muutosvalmennuspäivät

Olen käytettävissä, jos koet että haluaisit kokeilla tätä samaa polkua vaikka vain hetkenkin verran tai jos voin olla avuksi yrityksesi kehitysmatkalla. Ota yhteyttä!

Tarja

Sattva Living & Travels tarjoaa holistista hyvinvointia edistäviä matkoja matkailijoille Suomessa, matkoja yrityksille Intiaan sekä työhyvinvointikonsultaatioita.